Barion Pixel
Elfogadom, hogy a jobb felhasználói élmény érdekében a weboldal az adatvédelmi irányelvei szerint cookie-kat (sütiket) és egyéb szolgáltatásokat használjon.
Menü

Így válassz megfelelő szettet és táskát az állásinterjúra

Az elmúlt időszakban sokan elvesztették munkahelyüket vagy éppenséggel váltásra kényszerülnek. A kisgyermekes anyukáknak is szeptemberben megkezdhetik a bölcsit és óvodát a gyermekeik és visszatérhetnek a munka világába.

Nyáron általában az álláskeresési lehetőségek korlátozottabbak, mivel kevesebb az aktív hirdetés. Szerencsére lassan vége a nyárnak és az ősz kezdetével egyre több és több pozíció kerül meghirdetésre. A szakmai felkészültség mellett különösen fontos, hogy a megjelenésünkre is fordítsunk elég figyelmet, amikor egy személyes interjúra kerül sor. Használjuk ki az első benyomásban rejlő lehetőségeket.

Válassz megfelelő szettet az interjúra

Először azt kell átgondolnod, hogy melyik ágazathoz jelentkezel, mivel ágazatonként eltérő, hogy milyen megjelenés elfogadott vagy ajánlott. Végezz egy kis kutatómunkát a cégről, próbáld megkeresni mi lehet az ott érvényben lévő öltözködési szokás. Ha nem tudod megítélni, maradj az ágazatok szerinti elvárásoknál vagy maradj inkább a visszafogott és ízléses daraboknál.

Semmiképpen ne öltözz túl, a legfontosabb hogy jól érezd magad a választott darabokban, mert ha feszengsz a tapasztaltabb személyzetisek egyből észreveszik a testbeszédedből.

Néhány kiemelt ágazatban jellemző „dress code”:

Bankszektor és multinacionális vállalatok

Legjobb választás a klasszikus stílus, kiskosztüm körömcipővel.

IT szektor

Hétköznapi viselet letisztultabb formája ajánlott: egyszínű farmer, póló és sportcipő. Az IT szektorban elfogadott a kényelmes megjelenés.

Marketing és kreatív munkakörök

Megszokottak a színesebb ruhadarabok (nem harsány), visszafogottabb minták a stílusodnak megfelelően, de itt se essünk túlzásokba. Fontos, hogy már az outfit-ed jellemezze személyiségedet. Válassz például stílusos pólót, vékony pulóvert vagy akár galléros pólót.

Start-up

Casual sikk! Hasonlóan az IT szektorhoz itt is tökéletes választás a blúz, farmer, utcai cipő - vagy póló, farmer, zárt cipő.

Milyen táskát vigyél magaddal az interjúra?

Legyen egy aduász! Vásárolj egy táskát, amit könnyen beleillesztesz több stílusba is akár. Legyen elég nagy és kényelmes. Bele kell, hogy férjenek a fontos dokumentumok, önéletrajz és portfólió.

Válassz akár egy női aktatáskát vagy egy kisebb shoppert.  A legfontosabb, hogy a táska rendszerezett összhatást keltsen. A táska minimum akkora legyen, hogy le tudd tenni magad mellé. Az asztalra feltenni minden esetben illetlenség.

TáskaTár ajánlata elegáns vagy elegáns casual megjelenés mellé:

Különleges formájú elegáns mégis divatos válltáska, melynek a részletiben rejlik egyedisége, mint az egyedi fonott füleiben. A táska alján található fém lábaknak köszönhetően a mechanikai sérülésektől is védve van. 


 

 

 

 

 


 

Női üzleti / laptop táska valódi olasz bőrből. Taupe színe elegáns megjelenést kölcsönöz viselője számára. Minőség és elegancia remek párosítása. Ideális választás kiskosztüm, vagy elegáns casual öltözék mellé egyaránt.

 

 

 

 

 


 

Osztott belső kialakításának köszönhetően rendszerezett, összeszedett hatást kelt. Visszafogott színe remekül illik egy szintén visszafogott elegáns megjelenés mellé, de remekül párosítható egy színesebb öltözékkel egyaránt. Fém lábak védik a mechanikai sérülésektől, így az interjú alkalmával bátran leteheted magad mellé a földre.

 

 

 

 

 


 

Elegáns merev falú valódi bőr táska sötétkék színben. Megjelenésének köszönhetően alkalmas női üzleti táskaként is funkcionálni. Egyedi fülkialakításának köszönhetően kézitáskaként és oldaltáskaként is hordható.

 

 

 

 

 

 


 

 

Kreatív állásra pályázol? Mutasd meg kiegészítőkben is, hogy te vagy az ideális jelentkező!

Mi lenne kreatívabb, mint egy variálható pántos válltáska, amely egy mozdulattal hátitáskává alakítható? 

 

   

 

 


 

 

 

Az alábbi szempontokat tartsd szem előtt, amikor kiválasztod a megjelenésed egyes elemeit:

  • Igazodj az ágazatodra jellemző dress code-hoz
  • Ne viselj semmi kihívót
  • Ne viselj semmi olyasmit, amit a strandra, buliba vagy kirándulásra viselnél
  • Óvatosan bánj a sminkkel
  • Figyelj az ápolt külsőre. Így megmutathatod, hogy komolyan veszed a beszélgetést.

HR szakmai oldalakon a megjelenéseddel kapcsolatban nagyon sok hasznos tanácsot megtalálsz. Légy felkészült és megjelenésedben is tükrözd személyiségedet.

Sok sikert kívánunk az elkövetkező álláskeresési időszakhoz.

Válassz magadnak tökéletes táskát, ami a minőséget tükrözi a https://taskatar.hu oldaláról!

Forrás: https://www.shopalike.hu/inspiraciok/stilusvilag/oltozkodes-allasinterjura-noknek/

Keresés